e twinning çalışmaları

e twinningte yapılan etkinlik haberleri

Ock

Okulumuzda 2019 yılından itibaren eTwinning Projeleri ile ilgilenen öğretmenlerimizin ve okulumuzunalmış olduğu Avrupa ve Ulusal Kalite etiketleri okul girişinde 'Twinning Köşesinde sergilenmektedir.

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmenimizin kurucu ortağı olduğu ''Web 2.0 Everywhere''  , Yunanistan, Azerbaycan , Fransa, Portekiz ve Türkiye'nin üye olduğu uluslararası bir e-twinning projesidir.

Ock

Okulumuz müzik öğretmeni Sinan İşvaroğlu 'nun üyesi olduğu Polonya, Gürcistan ve Romanya ile Muğla'dan 13 öğretmen ile yürütülen eTwinning '' Be Forest '' projesi yapıldı.

Ock

Kuruculuğunu İngilizce Öğretmenimiz Emine Okçu'nun yaptığı ve Matematik Öğretmenimiz Sevgi Şeremet Yıldırım'ın Lise öğrencilerimizle yer aldığı eTwinning projemiz "WYTech-Wise Your Technolgy" (Teknolojine Yön Ver" ekim ayında başlamış ve ocak ayında sonlanacaktır.Türkiye,İspanya,Hırvatistan,Polonya ve Azerbaycan'dan okulların yer aldığı projemizde öğrenciler teknoloji bağımlılığı,teknolojinin olumlu ve olumsuz yer aldığı alanları Web2.0 arçaları kullanarak araştıracak ve çeşitli etkinlikler yapacaklardır.Projede öğrenciler aktif olarak çalışacak ve İngilizce dil becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır.

Ock

Hırvatistan'ın kurucu ortağı olduğu okulumuzdan tarih öğretmeni Burçin SAĞINÇ'ın öğrencileriyle katıldığı '' School Timemachine '' projesi  Slovenya, Sırbistan , Hırvatistan, Yunanistan, Türkiye, Bosna Hersek  ve Romanya'dan ortaklarla   18 üyesi ile 11.10.2022 tarihinde proje çalışmalarına başladı.

Ock

2022-2023 yılı proje koordinatörlerimiz öğretmenler kurulunda belirlendi.

Ock

e Twinning proje ekibimiz işbirliği içinde çalışmaya devam ediyor.

Kas

Etwinning kapsamında Polonya Gürcistan Romanya gibi uluslararası ortakların olduğu (Be Forest) projemizde öğretmenimiz ve öğrencisi kendi besteledikleri şarkılarını İngilizce olarak seslendirdiler. Farkındalık oluşturmak için fidan dikilen çukurda gelecek için Umut ol Sevgi ol doğayı ve ormanları koru sözlerin olduğu parçalarını herkesle paylaştılar.

Şarkıyı dinlemek için bağlantıya tıklayınız.

Ekm

AB Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir.

9-24 Ekim 2021 Codeweek kodlama haftasında ''Wise Your Teach'' eTwinning Proje kurucusu Emine Okçu'nun oluşturduğu cw21-fTczg kodu ile okulumuz öğretmenlerinden Sevgi Şeremet Yıldırım ve takımı kodlama etkinliklerine katılmışlardır.

Öğrenciler code.org web sitesinden istedikleri kodlama etkinliklerini yaparak sertifikalarını almışlardır. Öğrencilerimiz kodlamayı öğrenerek, çevrelerinde hızla değişen dünyayı anlamalarına, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufuklarını genişletmelerine ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerini geliştirmişlerdir.

Ekm

eTwinning WYTECH proje ekibimiz Polonya Hırvatistan İspanya ve Azerbaycan'lı ortaklarıyla Codeweek haftasında etkinlikler oluşturup kodlama yapmayı öğrenemişlerdir.Etkinliklerin sonucunda öğrencilerimiz sertfifikalarını almıştır.

Mrt

"Life is Beautiful, Everywhere!" İngilizce öğretmenimiz Emine Okçu ve 7/A sınıfı öğrencilerimiz, köy ve şehir hayatının karşılaştırıldığı e-twinning projesinde, Türkiye, İtalya, Azerbaycan, Romanya, Ürdün ve Gürcistan' dan okullarla ortak olarak çalışmaya başlamışlardır. Proje Mart ayında başlamış ve Haziran ayında sonlanacaktır.

Kas

Okulumuz İngilizce öğretmeni Emine Okçu'nun  kurucusu olduğu Bodrum'dan ortaokul ve liselerin yer aldığı Fransa,Portekiz,Yunanistan ve Azerbaycan'ın ortak olduğu uluslararası bir projedir. Okulumuz İngilizce öğretmeni Elif Özen Karakaplan'ın da ortak olduğu projemiz Kasım ayında çalışmalarına başlamıştır, projemiz Mayıs ayında sonlanacaktır. Bu projedeki amacımız Web 2.0 araçlarını öğrencilerimize öğretmek ve uzaktan eğitim sürecinde canlı derslerimizi yada yüzyüzeye geçilen dersleri daha eğlenceli hale getirebilmektir.Bu projede Web 2.0 arçaları kullanarak öğrencilerimiz postwer hazırlama,sunum yapma,arttırılmış gerçeklik,onlie sınav ve yarışmalar,anket araçlarını keşfederek ders materyali geliştirecektir.

Şbt

Yaşam becerileri atölyesi kapsamında öğrencilerimiz süs bitkisi yetiştiriciliği ve bakımını öğrendiler önceden araştırma yaparak ne dikmek istediklerine karar verip uyguladılar.